WİNDOWS 10 AĞ CİHAZLARINA BAĞLANMIYOR
Windows 10 Ağ Cihazlarına Bağlanmıyor sorunuyla karşılaşınca sorunu araştırdım: güncelleştirme sonrası karşılaşılan bir sorun olduğunu anladım ve çözdüm.
Acil çözüm arayanlar için hızlıca Windows 10 Ağ Cihazlarına Bağlanmıyor sorunun çözümü aşağıdadır.
Windows+R – gpedit.msc ⏎ – bilgisayar yapılandırması – yönetim şablonları – ağ – lanman iş istasyonu – güvenli olmayan konuk oturum açma işlemlerini etkinleştir ⏎ – etkin – tamam
Bu esnada bu işletim sistemiyle onca yıldır yaşadığım serüveni anımsadım: Microsoft Windows İşletim Sistemini yaklaşık 25 yıldan bu yana kullanıyorum: kullanmaktan da öte kurulumunu yapıyor, sorunlarını çözüyor, en iyi ayarlarını yapıyor, en iyi çalışma koşullarının neler olduğunu belirliyor ve deneyimlerimi, müşterilerime sunduğum bilişim destek hizmetine yansıtıyorum.
Microsoft, Windows 8’de yaptığı başlat menüsünü kaldırma felaketine o kadar çok hayıflandı ki, o güne dek ürettiği ve bence hala en hızlı işletim sistemi olan Windows 8’in süper hızlı çalışmasından kaynaklanan gururu yaşayamadı.
Oysa ki, Windows 8’in bir üst sürümü olan Windows 8.1’i çıkartmış ama başlat menüsünü koymayı yine unutmuştu, aslında hatasını telafi edebilir ve bir işletim sistemi efsanesi yaratabilirdi. Ancak hangi sivri zekalının aklına uyduysa, 8.1’de de başlat menüsü yoktu. Yahu adam, başlat menüsü senin nişanen, onu kaldırdın mı, geriye ne kalır? Geriye, Windows 8 serisi için üretilmiş onlarca “start menu” yazılımı kaldı.
Windows 8.1’de, Microsoft’un ürettiği en hızlı işletim sistemi olmasına karşın hakettiği değeri alamadan ve kısacık ömrüne doyamadan aramızdan ayrıldı.
EY EVREN, DUY BUNU: WİNDOWS 10 GELİYOR!…
Sonra büyük büyük harflerle ‘Windows 10’, ‘Windows 10’, diye tempo tutarak Microsoft Windows 10’u Evren’e duyurdu; 13 milyar öteden ses geldi, aman yapmayın diye :)… Artık yeni bir sürüm işletim sistemi olmayacak, mac os gibi olacak bir sürü büyük şey söylendi…
Ancak gelin görün ki sürprizlerin ardı arkası kesilmiyor, güncellemenin biri bitiyor, diğeri başlıyor… Durmadan büyük büyük güncelleştirmeler geliyor, her güncelleştirme sonrasında özellikle Microsoft Outlook kullanıcıları isyan ediyor: “Outlook’umda arama yapıyorum, arama sonuçları iki gün sonra geliyor, (abartmıyorum:)) bilgisayar da aradığın bir şeyi bulmak mümkün değil; çünkü Windows 10’un arama bölümüne bakıyorsun, o da sana bakıyor, hem de hiç hareketsiz…
Son günlerde çıkarttığı ‘kanserojen bir güncelleme’ ile bu kez de kullanıcıların ağla ilişkilerini kesti. Ağda ki diğer bilgisayarlara, ağ yazıcılarına ve NAS’lara erişilemiyor, ağdan bakıyorsun kimseyi göremiyorsun, ip adresiyle çağırayım diyorsun gelmiyor, netbios adıyla sesleniyorsun, bana mısın demiyor.
Sorunun çözümü için bir araştırma yaptım, çok da uzun sürmedi; milyonlarca insan Windows kullanınca soruna maruz kalan insan sayısı da milyonları buluyor.
Bu uyuz güncellemeler nedeniyle siz de ağ cihazlarınızla sorun yaşamaya başladıysanız, ağınızla aranızda bir tür tecrit oluştuysa aşağıdaki yönergeleri izleyerek, tecriti kaldırabilirsiniz:).
ÇÖZÜM ADIMLARI
Ağ cihazlarınıza bu adımları uygulayarak yeniden kavuşacaksınız:).
Windows+R – gpedit.msc ⏎ – bilgisayar yapılandırması – yönetim şablonları – ağ – lanman iş istasyonu – güvenli olmayan konuk oturum açma işlemlerini etkinleştir ⏎ – etkin – tamam.
HAMİŞ: Windows’un geçmişinden insanı süründüren yavaşlığıyla Microsoft’un efsanesi olmuş Windows ME anısıyla yazıyı bağlayalım
KORKUNÇ YAVAŞ İŞLETİM SİSTEMİ : WİNDOWS ME
En yavaş işletim sistemi Windows Millenium Edition’dı (ikibinli yılların başı). O günleri anımsayanlar çok çok iyi bilir; birçok insan Windows ME’de bir komut çalıştırdıktan sonra, komutun çalışmasını beklerken bilgisayar başında hakkın rahmetine kavuşmuştu:=)
İnsanlar bu işletim sisteminin, işletim yaparak bir komut çalıştırmasını beklerken, taklaya gelip tahtalıköyü boyladılar ya! Bir de, bu, güya işletim sistemini (Windows ME) para verip, satın aldılar. Parayla satılan en kötü işletim sistemi, Windows ME! Az kalsın ben de maruz kaldığım Windows ME zülmü nedeniyle bekleye bekleye ölecektim:=)
SSD DİSKSİZ WİNDOWS 10 KULLANMAYIN
Tabii, Windows ME ile ancak Windows Vista yarışabilir, Windows 10’a haksızlık yapmayalım, ancak buna karşın bilgisayarınızda SSD disk yoksa Windows 10 kullanmayınız, bilgisayarınızı Windows 10’a yükseltmeyiniz.
Eğer yeni bilgisayar alacaksanız SSD disk olmaksızın Windows 10’lu bir sistem almayınız. Satıcınızdan ısrarla SSD diskli bir bilgisayar isteyiniz.
Benden söylemesi; bitmek bilmeyen güncelleştirmeler sonrasında Windows 10’unuz bir gün Windows ME’ye dönüşebilir, Allah muhafaza 🙂
Merhaba, Çözüm yolunuz Windows 10’da da işe yaramaktadır. Sorunu çözdüm. Server bilgisayarı ağda görüyor ama bağlanmıyordu. Bu yöntemle artık bağlanabiliyorum. Bilgi için teşekkürler.
Hay Allah sizden razı olsun.. Günlerce, hatta haftalarca dolaşmadığım araştırmadığım yer kalmadı.. Sonu hep hüsran. Sayenizde iki dakika çözdüm. Çok teşekkürler..
Helal olsun valla bütün şirkette çözdük işi teşekkürler…
yöntem çatır çatır çalışıyor. Teşekkürler.
Merhaba, Win10 yüklü bilgisayar Win7 yüklü bilgisayarı görüyor fakat içine erişemiyordu ağ tanılama hatası veriyordu. Dolayısı ile Win7 deki yazıcıya da erişim sağlanamıyordu. Sayenizde problemi çözdüm.Allah razı olsun sizden. Başarılarınızın devamını diler bol kazançlarınız olsun.